Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17/12.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17/12.

Συνάδελφοι, η παρακάτω πρόταση έχει την έννοια της έκκλησης για κοινή δράση, μια που είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε όσο είναι δυνατόν ενωμένοι, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες και κινδύνους που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι συνολικά.

Με βάση το ψήφισμα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 26/11 στην Παιανία (συγκρότημα Β), οι παρούσες παρατάξεις στο ΔΣ (ΑΚΕ, ΑΕΕ, ΓΕΝΟΒΑ), δεσμεύτηκαν να συμμετάσχει το σωματείο μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17 Δεκέμβρη, που ξεκινούν από α’βάθμια σωματεία αλλά κι ομοσπονδίες, για την απόκρουση των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών μεθοδεύσεων και με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού. Δεσμεύτηκαν ταυτόχρονα να ζητήσει το Δ.Σ. κι από ΠΟΕΜ – ΕΚΑ – ΓΣΕΕ να κηρύξουν γενική απεργία για τη μέρα αυτή.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 1/12 η ΑΚΕ επιβεβαίωσε τη δέσμευση ότι ακόμα κι αν δεν αποφασίσει ΓΣΕΕ – ΠΟΕΜ απεργία, θα πρέπει να προχωρήσει το σωματείο σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας και μεταφορά των εργαζόμενων με πούλμαν στις συγκεντρώσεις. Αυτή τη στάση από την αρχή στήριξε κι η ΓΕΝΟΒΑ, ενώ η ΑΕΕ προσανατολίστηκε στη συμμετοχή στις 17/12 μέσα από την 24ωρη απεργία που κήρυξε το ΣΕΤΗΠ.

Στη δέσμευση να συμμετέχουμε με δική μας αγωνιστική κινητοποίηση στις 17/12 πρέπει να μείνουν όλοι συνεπείς, ιδιαίτερα όταν τελείως πρόσφατα κινητοποιούμασταν για απεργία, στάση εργασίας κλπ. με αιτήματα που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο διεκδικήσεων για τις κινητοποιήσεις στις 17/12, μόνο που η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά και δεν δικαιολογείται αδράνεια ή υπεκφυγές.

Με βάση και τις κινητοποιήσεις, με όποια μορφή (24ωρη απεργία ή στάση εργασίας για τις 17/12) έχουν αποφασιστεί από μια σειρά α’βάθμιων σωματείων (τοπικοί σύλλογοι Δασκάλων και Δήμων, ΕΥΝΙΘ κ.ά.) αλλά και ομοσπονδίες (π.χ .ΟΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ κ.ά.) καθώς και συγγενικά κλαδικά σωματεία (όπως το ΣΕΤΗΠ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Σ.Μ.Τ., που καλύπτουν συνδικαλιστικά τη συμμετοχή των μελών τους και στο χώρο μας στις κινητοποιήσεις), επιβάλλεται το Δ.Σ. να πάρει απόφαση για συμμετοχή του σωματείου μας στις κινητοποιήσεις, με στάση εργασίας. Η απόφαση αυτή πρέπει να κοινοποιηθεί και σε ΠΟΕΜ, ΓΣΕΕ, ΕΚΑ ζητώντας να κηρύξουν απεργία για τη μέρα αυτή, πράγμα που μέχρι τώρα αρνούνται, επιδεικνύοντας αδράνεια μπροστά στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων που είναι σε εξέλιξη αυτό τον καιρό.

Η πρόταση της Γένοβα και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 10/12 παρέμεινε η συμμετοχή του σωματείου μας στις κινητοποιήσεις στις 17/12 με κήρυξη στάσης εργασίας , αλλά απορρίφτηκε από τις παρούσες παρατάξεις (ΑΚΕ,ΑΕΕ). Η ΑΚΕ απέρριψε κάθε κινητοποίηση με δικαιολογία τη στάση της ΓΣΕΕ, υπαναχωρώντας από την προηγούμενη δέσμευσή της. Η πρόταση της ΑΕΕ να μην αποφασίσει το Δ.Σ. του σωματείου δική μας κινητοποίηση (η οποία με απόφαση Δ.Σ. μπορεί να είναι μόνο στάση), αλλά να περιοριστεί απλά σε πρόσκληση προς τους εργαζόμενους να συνταχθούν πίσω από την απόφαση του ΣΕΤΗΠ για 24ωρη απεργία, ουσιαστικά οδηγεί σε παροπλισμό και περιθωριοποίηση του σωματείου μας σε μια κρίσιμη καμπή για το εργατικό κίνημα.

Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να στηρίξουν την πρόταση για στάση εργασίας του σωματείου μας στις 17/12, υλοποιώντας το ψήφισμα στις 26/11 που εξουσιοδοτούσε το Δ.Σ. να προχωρήσει σε αγωνιστική κινητοποίηση αυτή τη μέρα. Μόνο μια τέτοια απόφαση κατοχυρώνει την ουσιαστική συμμετοχή των συναδέλφων μας στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και στηρίζει στην πράξη και όλες τις υπάρχουσες αποφάσεις των άλλων σωματείων για τις 17/12.

Στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται είναι αναγκαίες, προκειμένου να χτιστεί ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης στην καλπάζουσα πρωτοφανή ανεργία, στις απολύσεις, στις αντεργατικές μεθοδεύσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά, αμοιβές, ιδιωτικοποιήσεις, βάζοντας φραγμό και στο κύμα καταστολής που έχει εξαπολυθεί ενάντια στη νεολαία που αγωνίζεται.

Να αντιδράσουμε στις πιέσεις κι εκβιασμούς που ασκούνται στη χώρα μας με στόχο τους εργαζόμενους, από την Ε.Ε, τους διάφορους καλοθελητές-συμβούλους, καθώς και τους διεθνείς κερδοσκόπους. Όλοι αυτοί συμπλέουν με τα ντόπια επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα και πιέζουν τους εργαζόμενους με πρωτοφανή τρόπο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση και στους εργοδότες ότι θα προασπίσουν αποφασιστικά τα δίκια τους και δεν θα πληρώσουν για την κρίση που δεν ευθύνονται. Η αδράνεια, η περιχαράκωση κι η έλλειψη κοινής δράσης είναι παγίδα που δεν πρέπει να πέσουν οι εργαζόμενοι στις σημερινές επικίνδυνες συνθήκες. Ο αγώνας και το χτίσιμο της ενότητας από τα κάτω είναι η μόνη διέξοδος με προοπτική για τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου