Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 6/12 στις 13:30 στα Προπύλαια για τον 1 χρόνο ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από εντεταλμένα όργανα της "τάξης". Το Δεκέμβρη που ακολούθησε ζήσαμε τη μαζική και μαχητική εξέγερση της νεολαίας (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες) στην Αθήνα και σ' όλη την Ελλάδα ενάντια σ΄ένα σύστημα που προτιμά να δολοφονεί, να τρομοκρατεί και να εξαθλιώνει τους νέους από το να εξασφαλίζει το δικαίωμα στην ουσιαστική δωρεάν εκπαίδευση, στη δουλειά, στην ασφάλιση, στην κοινωνική μέριμνα, στον πολιτισμό.

Οι μεγάλες διαδηλώσεις πέρσι έφεραν μαζί στους δρόμους, δίπλα στους νέους, κι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους κι άλλους πολίτες για συμπαράσταση αλλά και διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριου για όλους και μάλιστα στην αρχή μιας πρωτοφανούς μεταπολεμικά κρίσης που οι καπιταλιστές ήδη είχαν ξεκινήσει συστηματικά να τη φορτώνουν στους εργαζόμενους με απολύσεις, μειώσεις μισθών, ελαστικές κι επισφαλείς μορφές εργασίας κλπ. Θυμίζουμε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο - πορεία στη γενική απεργία των εργαζόμενων στις 10 Δεκέμβρη '08 που προχώρησε αγωνιστικά τιμώντας και τη μνήμη του Αλέξη παρά την παλινωδία ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ την τελευταία στιγμή να επιχειρήσουν να το μετατρέψουν σε απλή σύναξη στο Σύνταγμα.

Εκδηλώσεις συμπαράστασης στην εξέγερση και διαμαρτυρίας για το φόνο υπήρξαν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και σ' άλλες ηπείρους, προκάλεσε δε τεράστια δημοσιότητα. Ο ελληνικός Δεκέμβρης έγινε σύμβολο για όλους τους νέους κι εργαζόμενους στον κόσμο που αγωνίζονται για ένα καλύτερο συλλογικό αύριο αλλά και φόβητρο για τις διάφορες ηγεσίες πολιτικές κι οικονομικές που συνειδητοποίησαν αναπάντεχα οτι η κοινωνία κι ιδιαίτερα οι νέοι έχουν μεγάλες αντιστάσεις κι αγωνίζονται με σθένος κι αυταπάρνηση όταν τους στερούν την ελπίδα για το αύριο και τους αντιμετωπίζουν με την τυφλή βία.

Σαν έμμεσο αποτέλεσμα της εξέγερσης ήρθε κι η κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή που ταυτίστηκε στα μάτια της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού με τη βία, την καταστολή, τα σκάνδαλα, τη συγκάλυψη των ενόχων, τη διάλυση του ασφαλιστικού, της υγείας και της παιδείας, την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, τη χρεοκοπία του δημόσιου και τον εκτροχιασμό της οικονομίας - τη στιγμή που οι λίγοι θησαύριζαν.

Μια σειρά αγώνες και κινηματικές δράσεις που συνεχίζονται και δυναμώνουν αποτελούν τη συνέχεια του Δεκέμβρη σ' όλα τα κοινωνικά πεδία:
  • στα εκπαιδευτικά ενάντια στη φαλκίδευση της δωρεάν παιδείας με την απόπειρα να νομιμοποιηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο και της 3βάθμιας.
  • ενάντια στη βία, αστυνομική, τραμπούκικη, εργοδοτική: το ίδιο πολυκέφαλο τέρας που σκότωσε τον Αλέξη, βιτριόλισε και σχεδόν σκότωσε τη μετανάστρια συνδικαλίστρια Κ. Κούνεβα, τον μετανάστη Μ. Καμράν μετά από βασανισμό στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας κ. ά. , συνήθως χωρίς να τιμωρούνται οι ένοχοι.
  • εργασιακά όπου η κρίση βάθυνε κι έφερε εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους στην απόγνωση της απόλυσης, ανεργίας, ανασφάλειας, πρόσφατα με τη νέα κυβέρνηση την προσθήκη των συμβασιούχων και stage στις στρατιές των ανέργων.
  • ενάντια στη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων - ξεπουλημάτων της δημόσιας περιουσίας στα λιμάνια, Ολυμπιακή, ναυπηγεία, ενέργεια κλπ.
  • αντιπολεμικά, ενάντια στην σιωνιστική επιδρομή στη Γάζα, στη συνέχιση της κατοχής του Ιράκ και στην επέκταση του πολέμου στο Αφγανιστάν - Πακιστάν, στην πολιτική κανονιοφόρου στη Σομαλία κι αλλού αλλά και στη σύμπραξη των ελληνικών κυβερνήσεων σ' όλα αυτά τα μέτωπα.
  • ενάντια στο ρατσισμό και τη φασίζουσα απειλή που εκδηλώθηκε απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επιχειρήσεις σκούπα, τις φασιστικές επιθέσεις στον Αγ. Παντελεήμονα και Ν. Κόσμο, την καταδίωξη και πνιξίματα προσφύγων στο Αιγαίο κλπ.
  • ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την επιταχυνόμενη κλιματική αλλαγή που το κυνήγι του κέρδους προσθέτει στα άλλα "τρόπαια" που "κατακτά" διαρκώς τον τελευταίο καιρό, μαζί και για την προστασία του δάσους που τα τελευταία χρόνια πέφτει θύμα σ' όλη την Ελλάδα από συστηματικούς εμπρηστές - καταπατητές - "αξιοποιητές"- τσιμέντο να γίνει - του φυσικού πλούτου ενώ το δημόσιο παρακολουθεί ανήμπορο ή και συνένοχο.
Δόθηκαν από πέρσι πολλές μάχες, άλλες κερδήθηκαν κι άλλες όχι ακόμη, ο δρόμος όμως του Δεκέμβρη κι ο εφιάλτης της δολοφονίας του Αλέξη μας δείχνουν ότι η μόνη εναλλακτική λύση είναι αγώνας συντονισμένος και με προοπτική σ' όλα αυτά τα μέτωπα, οι εργαζόμενοι μαζί με τη νεολαία, να δώσουμε μαζί κατεύθυνση και προοπτική σ' αυτό το κίνημα, για να αλλάξουμε τον κόσμο και να μπορέσουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι εμείς και τα παιδιά μας, αποτρέποντας την καταστροφή που μας οδηγούν.

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 6 Δεκέμβρη στα Προπύλαια στις 13:30 όπου η Πρωτοβουλία Γένοβα στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ θάναι παρούσα με το πανώ της με κεντρικό σύνθημα:

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ –

Η ΖΩΗ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου