Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 08/06/2011

πρόχειρα τα αποτελέσματα εκλογών για το Δ।Σ। του σωματείου:

Ψηφίσαντες - 1004
έγκυρα 926
λευκά - 33
άκυρα 45

έλαβαν:
ΑΚΕ - 367 - 39,6% - 6 έδρες

ΑΕΕ - 251 - 27,1% - 4 έδρες (χαιρετίζουμε σα σημαντική επιτυχία και ηθική δικαίωση την εκλογή στο ΔΣ της απολυμένης συναδέλφου Βάσως Καμαριάρη)

ΓΕΝΟΒΑ & συνεργαζόμενοι 220 - 23,8% 4 έδρες εκλέγονται Θεοχάρης - 87, Βοργιάς 76, Συλαϊδής 76 , Ζώτος 61 (αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος 53, Μελιτσόπουλος 44, Παπαϊωάννου 33, Χορμπα 30, Παπαδόγιαννης 12)। Επίσης εκλέγεται στην Εξελεγκτική Επιτροπή ο Ν.Τσονιώτης.

ΕΚΕΙ - 58 - 6,3% - 1 έδρα

ΔΑΚΑΙ - 30 - 3,2% - 0 έδρες

Για ΕΚΑ και ΠΟΕΜ οι ΑΚΕ και ΑΕΕ εκλέγουν από ३ έδρες και η ΓΕΝΟΒΑ 2(Θεοχάρης, Συλαϊδής).

Παρατηρούμε ότι δεν υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές στα ποσοστά και η κατανομή των εδρών ανάμεσα στις παρατάξεις είναι ακριβώς όπως και στο προηγούμενο Δ।Σ। Παραμένει κι ενισχύεται αντικειμενικά η έκφραση μιας αγωνιστικής, διεκδικητικής πλειοψηφίας στο ΔΣ.

Οι παρατάξεις ΑΚΕ και ΑΕΕ εξασφάλισαν μια μικρή αύξηση στις ψήφους τους που οφείλεται αποκλειστικά στην ψηφοφορία με κάλπη στην HOL (συνολικά 126 ψήφοι) όπου η ΓΕΝΟΒΑ σε μια πολωμένη κατάσταση μεταξύ ΑΚΕ και ΑΕΕ δεν είχε δυνάμεις σε αυτή τη φάση ούτε κατέβασε δικό της υποψήφιο, κάτι που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο στην προσεχή περίοδο που θα είναι κρίσιμη αγωνιστικά.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας στήριξαν με την ψήφο τους σε μια πράγματι δύσκολη συγκυρία, δείχνοντας έτσι τη δέσμευσή τους σε μια ενωτική, αγωνιστική γραμμή.

Με δεδομένο το βαρύ κλίμα που επικράτησε στους συναδέλφους μετά τις απεργίες, εξαιτίας των απολύσεων και της ατομικής μείωσης μισθού, της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για το μέλλον των επιχειρήσεων και τις συνεχιζόμενες πιέσεις πάνω στους εργαζόμενους, το αποτέλεσμα αντικειμενικά αποτελεί ξεκάθαρη δικαίωση και στήριξη για τη ΓΕΝΟΒΑ και τους συνεργαζόμενους που καλείται να παίξει πάλι καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια σε αγωνιστική και ενωτική κατεύθυνση।॥ Οι αγώνες όλων μας είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια και θα πρέπει με τη στήριξη κι άμεση συμμετοχή όλων να αγωνισθούμε και στη συνέχεια για τα δικαιώματά μας και σε αλληλεγγύη με όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες που αντιπαλεύουν τις πολιτικές του μνημόνιου.।

Θα ενημερώσουμε σύντομα με επιπλέον ανάλυση των αποτελεσμάτων, τι σημαίνουν και πως θα κινηθούμε παρακάτω।

Συμπαραστεκόμαστε στους κλάδους που απεργούν στις 9/6 κατά της εκποίησης Δημόσιας περιουσίας κι επιχειρήσεων, ετοιμαζόμαστε για την Πανεργατική Απεργία στις 15/6.

Συμμετέχουμε στις μαζικές λαϊκές συγκεντρώσεις αγανάκτησης και άμεσης δημοκρατίας στο Σύνταγμα, στις άλλες πλατείες στις πόλεις και γειτονιές ενάντια στην κυβέρνηση και τρόϊκα που επιβάλλουν πολιτικές σε βάρος των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ασφαλισμένων, συνταξιούχων, που εκτινάσουν την ανεργία (επίσημα στο 16,2 το Μάρτη) για τα κέρδη των τραπεζών, κερδοσκόπων, τοκογλύφων κι εργοδοσίας.

1 σχόλιο:

  1. Με λίγα λόγια 2 χρόνια μετά, δεν αυξήθηκαν αυτοί που μας στηρίζουν.
    Άρα αποτύχαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή