Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 8/6

Μήνυμα αντίστασης και αισιοδοξίας θα πρέπει να είναι το μήνυμα των εκλογών του επιχειρησιακού μας σωματείου στις 8 Ιούνη. Η εργατική αντίσταση τον προηγούμενο ενάμισι χρόνο ήταν δυνατή, έχει γεννήσει και νέες μορφές κινητοποιήσεων, τα καθημερινά συλλαλητήρια στις πλατείες και βάζει στόχο να κάνει κάθε χώρο δουλειάς μια πλατεία Συντάγματος.

Οι μάχες μέσα στην Ιντρακόμ το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τις δύο 48ωρες πετυχημένες απεργίες του Φλεβάρη ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, αλλά και η συμμετοχή μας στις αλλεπάλληλες πανεργατικές κινητοποιήσεις, είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για να κλιμακώσουμε στη συνέχεια τις αντιστάσεις μας απέναντι στη δική μας εργοδοσία αλλά και την κυβέρνηση, που με τη στήριξη της τρόικας και της Ε.Ε., οργανώνει κεντρικά τις επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους με τα αλλεπάλληλα μνημόνια ανοίγοντας την όρεξη των εργοδοτών.

Τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να σφυρηλατήσουμε τη συλλογικότητά μας, να υπερασπιστούμε το σωματείο μας, αλλά και να αγωνιστούμε να το δυναμώσουμε ώστε να αποτελεί αποτελεσματικό εργαλείο υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Πολλοί καλοθελητές από τα ΜΜΕ και τους εργοδοτικούς μηχανισμούς επιδιώκουν την αποδυνάμωση και την απαξίωση των σωματείων για να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους μπροστά στις επιθέσεις που έρχονται. Δε τσιμπάμε στην προπαγάνδα τους που καλλιεργεί την αποχή από τη ζωή των σωματείων. Οι απολύσεις, οι μειώσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, οι περικοπές στα νοσοκομεία, στα σχολεία μπορούν να εμποδιστούν μόνο αν βρουν μπροστά τους το οργανωμένο εργατικό κίνημα, τα επιχειρησιακά σωματεία, τις κλαδικές ενώσεις, τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσουμε τα σωματεία παραμερίζοντας μοιρολατρικές αντιλήψεις και συμβιβαστικές μεθοδεύσεις που υπονομεύουν τους αγώνες.

ΌΛΟΙ στις 8 Ιούνη στις κάλπες που θα στηθούν σε όλη την Ιντρακόμ για να εκλέξουμε νέο Δ.Σ., αλλά και συνέδρους για τα τοπικά και τα δευτεροβάθμια όργανα. Ο βαθμός της συσπείρωσής μας, που αποτυπώνεται και με τις εκλογές, σηματοδοτεί αντιστάσεις και επιδρά στο ρυθμό των επιθέσεων από την πλευρά της εργοδοσίας. Εκτιμάμε ότι η εργοδοσία σχεδιάζει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε νέες μειώσεις και νέες απολύσεις. Το μόνο φράγμα είναι η αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε συλλογικά. Το μήνυμα των εκλογών πρέπει να είναι μήνυμα αγωνιστικότητας και ενότητας.

Παλέψαμε σα Γένοβα τα προηγούμενα δύο χρόνια, έχοντας 4 έδρες στο Δ.Σ., για να οργανώσουμε την κοινή δράση και την αντίσταση των συναδέλφων απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, παίρνοντας πρωτοβουλίες για να εκφραστεί η δυναμική των συναδέλφων απέναντι στις επιθέσεις, τραβώντας πολλές φορές και τις άλλες παρατάξεις. Με τις σκληρές και επίμονες προσπάθειες που κατέβαλε η Γένοβα για να σπρώξει τα πράγματα μπροστά, ξεπερνώντας εμπόδια και λειτουργώντας καταλυτικά, φτάσαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια σε κινητοποιήσεις χωρίς προηγούμενο, με αλλεπάλληλα κατεβάσματα στις πανεργατικές απεργίες, με στάσεις εργασίας μέσα στο χώρο και κλιμακώνοντας με τις δύο διαδοχικές 48ωρες απεργίες. Ταυτόχρονα ανοίξαμε τη συζήτηση για το χαρακτήρα της κρίσης, για τη θέση και τα αιτήματα των εργαζομένων απέναντι στη δική μας εργοδοσία αλλά και συνολικά. Επειδή πιστεύουμε ότι στην πράξη δημιουργούνται οι συσχετισμοί, παλέψαμε και σπρώξαμε τα πράγματα σε αγωνιστική κατεύθυνση, ξεπερνώντας το γεγονός ότι η Α.Ε.Ε. που είχε άλλες 4 έδρες στο Δ.Σ. επέλεξε στην αρχή της θητείας, με την τακτική της αποχής, να χαρίσει το προεδρείο στην Α.Κ.Ε. που είχε 6 έδρες και μόνο σχετική πλειοψηφία στο Δ.Σ.

Καταφέραμε σα Γένοβα να σύρουμε πολλές φορές τη φιλεργοδοτική Α.Κ.Ε. έστω να ψηφίσει στο Δ.Σ. τις κινητοποιήσεις, αξιοποιώντας τη δυναμική των συναδέλφων, αλλά και το γεγονός ότι η Α.Κ.Ε. δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. Αντιμετωπίσαμε ταυτόχρονα την αντιφατική στάση της Α.Ε.Ε. που πέρα από τη ρητορική της, στην πραγματικότητα ξεκινά από μια ηττοπάθεια και έλλειψη εμπιστοσύνης για τη δύναμη του κόσμου και καταλήγει ή να απομονώνεται από τους συναδέλφους, όπως στις πανεργατικές, ή να οδηγείται σε πισωγυρίσματα όπως φάνηκε και στη στάση της κατά την εξέλιξη των 48ωρων απεργιών. Σε κείνη την κρίσιμη καμπή, από τη μία μιλούσε για πετυχημένη δεύτερη 48ωρη απεργία και από την άλλη, ταυτόχρονα, θεωρούσε τυχοδιωκτισμό τη δική μας πρόταση για κλιμάκωση με νέα 48ωρη, επιμένοντας σε μια υποχωρητική στάση, δίνοντας στην Α.Κ.Ε. τη δυνατότητα να είναι πλήρως αρνητική για τη συνέχεια. Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης εμπιστοσύνης της Α.Ε.Ε. στη δυναμική του κόσμου είναι να καταφεύγει σε συνεχείς καταγγελίες για το επιχειρησιακό σωματείο ως εργοδοτικό και να προτείνει σα λύση τη συσπείρωση σε κάποιο άλλο σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, το οποίο προβάλλει σαν εξ ορισμού ταξικό.

Με το επιχειρησιακό σωματείο δώσαμε όλες τις μάχες το προηγούμενο διάστημα και με αυτό το εργαλείο θα αντισταθούμε στις επόμενες επιθέσεις σε αλληλεγγύη με όλους τους εργαζόμενους. Χτίζουμε τους δεσμούς μας με τα άλλα επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο.

Σα Γένοβα κατεβαίνουμε στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» σε μια προσπάθεια να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με τους συναδέλφους της «Ένωσης Εργαζομένων» που στήριξαν όλες τις θετικές δράσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του σωματείου μας τα προηγούμενα χρόνια.

Δίνουμε το επόμενο διάστημα αγωνιστικά και όσο πιο ενωτικά γίνεται τη μάχη για τα αιτήματά μας:

-Καμία νέα απόλυση.

-Καμία νέα μείωση μισθών.

-Να πάρουμε πίσω αυτά που μας άρπαξαν.

Την κρίση στην Ιντρακόμ να τη φορτωθεί η εργοδοσία – όχι οι εργαζόμενοι.

Η σύσταση απεργιακού ταμείου είναι απαραίτητη για να στηρίξουμε στο μέλλον τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας που πιθανόν να αποφασιστούν και που θα πρέπει να συνδυάζουν τη μαζικότητα με την απαιτούμενη διάρκεια για να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Το δυνάμωμα του συνδυασμού της Γένοβα σημαίνει δυνατό σωματείο το επόμενο διάστημα. Για να γίνουν πιο δυνατές οι πρωτοβουλίες μας που θα συσπειρώνουν όλους τους συναδέλφους σε κοινούς αγώνες που φέρνουν αποτελέσματα.

Επιμένουμε στην αντίληψη ότι στην πράξη δημιουργούνται οι συσχετισμοί και δοκιμάζονται οι επιλογές, αυτό αφορά ιδιαίτερα τις παρατάξεις που προβάλουν ένα αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στην εργοδοσία και θα κληθούν στη συνέχεια να στηρίξουν δύσκολες αναμετρήσεις που αναμένονται με δεδομένες τις επιθέσεις που δεχόμαστε. Και τo προεδρείο του νέου Δ.Σ. πρέπει να έχει ένα αγωνιστικό πρόσωπο στη βάση των αποτελεσμάτων των εκλογών, απορρίπτοντας την όποια λογική μιας ενιαίας έκφρασης που όμως θα συνεπάγονταν ευθυγράμμιση με την εργοδοσία. Η ενίσχυση του συνδυασμού της Γένοβα αλλά και η άμεση συμμετοχή από τους συναδέλφους είναι το κλειδί για να υπάρξει αγωνιστική κι ενωτική πορεία στο σωματείο, για να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας.

ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

ΓΙΑ Δ.Σ.- Π.Ο.Ε.Μ.

ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΖΩΤΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ(συνεργαζόμενος-Ένωση Εργαζομένων)

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΗΣ

ΣΥΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΧΟΡΜΠΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ (συνεργαζόμενη-Ένωση Εργαζομένων)


ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΣΟΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ


Για Ε.Κ.Α.

ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΖΩΤΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΗΣ

ΣΥΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου