Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 15/6

Την Τετάρτη 15/6 συνέδελφοι-απεργοί με το πανό του σωματείου εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ έμειναν πάνω στην πλατεία Συντάγματος από το μεσημέρι που φθάσαμε μέχρι τις 6μμ βαστώντας το μετερίζι αυτό του εργατικού και λαϊκού αγώνα μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους-απεργούς και διαδηλωτές απέναντι στις πρωτοφανείς επιθέσεις της αστυνομίας με τόνους χημικά, μοτοσυκλέτες, κροτίδες κλπ, αλλά και τις φανερές προβοκάτσιες από ομάδες "μπάχαλων" με σκοτεινές διαπλοκές - μια χαρά συντονίζονταν με τους ματατζήδες κι "εκτονώθηκαν" σπάζοντας ένα γύρο τζαμαρίες, προθήκες κλπ - που κανένας δε διανοήθηκε να αγγίξει 3 και πάνω βδομάδες από συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, πορείες κλπ। που συγκέντρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες στο Σύνταγμα.

Ο κόσμος - απεργοί και διαδηλωτές - ενωμένος κι αποφασισμένος κέρδισε τη μάχη και δεν χάρισε την πλατεία στα ΜΑΤ όπως προφανώς επιδίωκαν οι πρωτοφανείς επιθέσεις। Φάγαμε τα χημικά της ζωής μας αλλά κρατήσαμε - η πλατεία κι όλες οι πλατείες, νέες απεργίες, συλαλλητήρια, ξαναζούν πιο αποφασιστικά κι ενωμένα παρά ποτέ, απέναντι σε μνημόνια , μεσοπρόθεσμα, κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς - φαντάσματα, παρολίγο οικουμενικές κλπ।, όσο δεν πραγματώνεται το:
- ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!

Υ।Γ। Χαιρετίζουμε την παρουσία του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος για 2 σχεδόν ώρες, δίπλα στους άλλους απεργούς και διαδηλωτές। Βέβαια όταν άρχισαν τα πρώτα δακρυγόνα, την έκαναν από Μητροπόλεως, θεωρώντας ότι αποτελούν στόχο προβοκάτσιας,॥ ειδικά αυτοί... Ε λοιπόν, η πίεση του κόσμου και των καταστάσεων θα κάνει σύντομα μια μέρα να είμαστε όλοι εκεί και να κερδίσουμε μαζί μια μεγάλη νίκη απέναντι στις δυνάμεις που καταδικάζουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα γηρατειά σε φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση।
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ, όπως λέει και το πανό του σωματείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου