Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 8/6, ΣΥΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 15/6

Μήνυμα αντίστασης ήταν το μήνυμα των εκλογών του επιχειρησιακού μας σωματείου στις 8 Ιούνη. Μέσα σε μια περίοδο όπου όλοι οι εργαζόμενοι δεχόμαστε τις πιο θηριώδεις επιθέσεις με απολύσεις, μειώσεις μισθών, διάλυση του κράτους πρόνοιας, εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και φοροεπιδρομή χωρίς προηγούμενο, οι εργαζόμενοι στην Ιντρακόμ που έδωσαν πρόσφατα σκληρή μάχη και με τη δική τους εργοδοσία, κατέβηκαν μαζικά να ψηφίσουν και κατέγραψαν και στην κάλπη τη διάθεσή τους να επιμείνουν αγωνιστικά.

Οι συνδυασμοί των παρατάξεων Γένοβα και ΑΕΕ που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση κατέγραψαν ποσοστό αθροιστικά 50,9/% κερδίζοντας 8 έδρες (από 4 έδρες η καθεμιά) και αφαιρούν, για δεύτερη συνεχή εκλογή, τη δυνατότητα από την ΑΚΕ να έχει τον έλεγχο του Δ.Σ. του σωματείου. Η ΑΚΕ που υιοθετεί μια παθητική ως φιλοεργοδοτική στάση πήρε 39,6% και 6 έδρες και η παράταξη ΕΚΕΙ πήρε 6,3% και 1 έδρα.

Το αποτέλεσμα αποτελεί ξεκάθαρη δικαίωση και στήριξη για τη Γένοβα που η σημαντική ενίσχυσή της από τις προηγούμενες εκλογές είχε δημιουργήσει μια ανατροπή στους συσχετισμούς στο Δ.Σ. του σωματείου. Η επιλογή για στήριξη στη Γένοβα δοκιμάστηκε στην πράξη αυτά τα δύο χρόνια, σε μια περίοδο που είχε τις πιο σκληρές αναμετρήσεις, και αποδείχτηκε ότι έχει αποκτήσει γερές ρίζες μέσα στο χώρο.

Ουσιαστικές αλλαγές στα συνολικά ποσοστά και στην κατανομή των εδρών τελικά δεν υπήρξαν σε αυτή την εκλογή.

Παραμένει και ενισχύεται αντικειμενικά μέσα στο Δ.Σ. η έκφραση μια αγωνιστικής διεκδικητικής πλειοψηφίας. Αυτή η αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων πρέπει να εκφραστεί και στο προεδρείο, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου δεχόμαστε τις μεγαλύτερες επιθέσεις και οι παρατάξεις που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση θα κληθούν να στηρίξουν στο μέλλον σκληρές αναμετρήσεις.

Παρά την κριτική μας για τα λάθη και τις αντιφάσεις της, καλούμε την Α.Ε.Ε., στη σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση Τρίτη 14/6 στις 11.30 στα γραφεία του σωματείου με θέμα τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, να στηρίξουμε από κοινού, Γένοβα και Α.Ε.Ε., ένα αγωνιστικό προεδρείο κύρια απέναντι στη δική μας εργοδοσία.

Το είχαμε προτείνει και δύο χρόνια πριν, αλλά σήμερα θεωρούμε ότι γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, ακριβώς γιατί βιώνουμε τις μεγαλύτερες επιθέσεις στο χώρο μας, σε ένα περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο αντεργατικό, χωρίς καμιά προοπτική για τους εργαζόμενους. Είναι απαίτηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων να αξιοποιήσουμε τις 8 έδρες για να συγκροτήσουμε αγωνιστικό προεδρείο αλλάζοντας τον τόνο στο σωματείο, αλλά και στη συνέχεια, αναλαμβάνοντας από κοινού την ηγεσία του σωματείου, να έχουμε όλη την ευθύνη στις σκληρές αναμετρήσεις με την εργοδοσία, που εκτιμάμε ότι θα αντιμετωπίσουμε.

Την Τετάρτη 15/6 καλούμε όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν μαζικά στην πανεργατική απεργία που καλούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και αναμένεται να είναι ένας απεργιακός σεισμός, πραγματικός σταθμός στον αγώνα του εργατικού κινήματος απέναντι στην κυβέρνηση που χέρι-χέρι με τρόικα και Ε.Ε. μας έχουν καταδικάσει σε μόνιμη λιτότητα που διαρκώς χειροτερεύει και οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη ανεργία, προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντα των δανειστών και των επιχειρηματιών. Να ενωθούμε απεργιακά με τις δεκάδες κι εκατοντάδες χιλιάδες που καθημερινά απεργούν, διαδηλώνουν στις πλατείες, αγωνίζονται για το αύριο που τους στερούν.

Τα θηριώδη μέτρα που από κοινού πήρανε προκειμένου να δώσουν ζωή στα κεφάλαια που φούσκωσαν την περίοδο της μεγάλης κερδοσκοπίας και τώρα χάνουν την αξία τους, δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Καταγράφουν συνεχείς αποτυχίες που οδηγούν σε νέα χειρότερα μέτρα, σε ένα φαύλο κύκλο. Μόνο οι τόκοι που εμφανίζεται να οφείλει το δημόσιο αυξήθηκαν το 2011 κατά 25% σε σχέση με το 2010 , από τα 16 δις ευρώ στα 20 δις ευρώ , ενώ το 2009 ήταν στα 13 δις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε αυτούς τους ατελείωτους εκβιασμούς και να συναινέσουμε να κοπούν τα εισοδήματά μας και να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ανεργία για να εξυπηρετηθούν οι τοκογλύφοι τραπεζίτες-δανειστές , για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματιών μέσα από την παραπέρα συμπίεση των δικών μας δικαιωμάτων.

Το σύνθημα που έχουν δώσει στις πλατείες οι διαδηλωτές, να πάρουν τα μνημόνιά τους και να φύγουν, χρειάζεται να το πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι οργανωμένοι στα συνδικάτα τους και με διαρκή απεργιακή δράση να το κάνουν πράξη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6 στις 10।30 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου