Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Παράσταση στο Υπ. Εργασίας και συνάντηση με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη 29.4.2015

Τα Δ.Σ. από 6 Σωματεία σε επιχειρήσεις του κλάδου τηλεπικοινωνιών & πληροφορικής (
Vodafone, Wind, Nokia, όμιλο INTRACOM, Πλαίσιο και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών) πραγματοποίησαν στις 29/4 από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Εργασίας (Σταδίου) και στη συνέχεια είχαν μια μακρά (3ωρη) συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη κι επιτελείο συμβούλων του. Στη συνάντηση αυτή κατατέθηκε και υποστηρίχθηκε με παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους των Σωματείων ένα υπόμνημα με αιτήματα που συμφωνήθηκαν σε συναντήσεις και συνεννοήσεις συντονισμού των 6 Σωματείων. 3 άλλα Σωματεία στον κλάδο (
ΣΕΤΗΠ, Forthnet-Netmed , 360 Connect, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ) δεν συμφώνησαν με το πλαίσιο που κατάληξαν τα 6 του συντονισμού, αλλά έκαναν δική τους παράλληλη παράσταση και συμμετείχαν με δικό τους πλαίσιο αιτημάτων στη συνάντηση με τον υπουργό (αποχώρησαν 10 λεπτά πριν λήξει η συνάντηση καταγγέλοντας τον κοινωνικό διάλογο).

Μέλη του ΔΣ από την Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM είχαν την πρωτοβουλία και διεκπεραίωσαν το συντονισμό με τα άλλα σωματεία από πλευράς Σωματείου στην INTRACOM. Υπάρχει προοπτική και για περαιτέρω συντονισμό της δράσης των σωματείων στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Για να διαβάσετε το κοινό υπόμνημα αιτημάτων - διεκδικήσεων που κατατέθηκε στο υπουργείο αλλά και το κοινό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τα Σωματεία του συντονισμού για τη συνάντηση με τον υπουργό:

http://www.pasetim.com/getfile.asp?file_id=550

http://www.pasetim.com/getfile.asp?file_id=538


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου