Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ. ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & Γ.Σ. ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15.3.2017

Η εργοδοσία στην ΙΝΜΑΙΝΤ δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι υποχρεώθηκε με την πολύ πετυχημένη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην ΙΝΜΑΙΝΤ 6-7 Μάρτη να πληρώσει τελικά τον καθυστερούμενο μισθό του Φεβρουαρίου (υπότροπη κι από το 2016, όπου πάλι καθυστερούσε μισθούς κι υπερωρίες, και πλήρωσε όταν αντιμετώπισε βροντερή απόφαση με Γ.Σ. για 48ωρη απεργία αρχές Δεκέμβρη).

Αποφάσισε λοιπόν κι ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 14.3.2017 σε 2 συναδέλφους της ΙΝΜΑΙΝΤ την απόλυσή τους. "Συμπτωματικά" κι οι 2 συνάδελφοι είναι συνδικαλιστές, μέλη κι υποψήφιοι των παρατάξεων ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ και ΑΕΕ στις εκλογές του Σωματείου και βέβαια απεργοί στη 48ωρη πριν 1 βδομάδα και παρόντες σε κάθε εργατική κινητοποίηση.

Είναι φανερό ότι οι απολύσεις είναι αδικαιολόγητες, καταχρηστικές, τρομοκρατικές για όλους τους εργαζόμενους και γίνονται για συνδικαλιστικούς λόγους, δεδομένου ότι κι οι 2 είναι δραστήριοι συνδικαλιστές κι απεργοί στην πρόσφατη απεργία. Το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε μετά και αίτημα πολλών εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας στην ΙΝΜΑΙΝΤ

Με τις απολύσεις αυτές επιχειρεί να χτυπήσει τα πιο καίρια εργατικά δικαιώματα, την απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, αποτελεί δε μια απευθείας επίθεση στο Σωματείο σα συλλογικό όργανο των εργαζόμενων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, με πρώτα την εργασία και το μισθό.

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΑΠΕΡΓΟΥΣ!

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου