Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ ΝΙΚΗΣΕ! ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ μπήκαν τις τελευταίες μέρες σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να πληρωθούν το μισθό του Φλεβάρη που καθυστερούσε η εταιρεία, επαναλαμβάνοντας μια απαράδεκτη τακτική από πέρσι (είχε σταματήσει εδώ και 3 μήνες αμέσως αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 48ωρη απεργία μέσα από στάση εργασίας και Γ.Σ. τότε, στις αρχές Δεκέμβρη του '16). Κι αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι που δεν πληρώθηκαν για το μήνα Φεβρουάριο κανονικά μέχρι τις 28/2, αποφάσισαν (με κάλπη και σχεδόν παμψηφεί) μέσα από στάση εργασίας και ΓΣ στις 3.3, που κάλεσε το Σωματείο στον όμιλο INTRACOM, να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία τη Δευτέρα-Τρίτη 6-7/3. Η απεργία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εταιρεία ουσιαστικά δε λειτούργησε για 2 μέρες, οι απεργοί συγκεντρώνονταν από τις 7πμ έξω από το κτίριο των γραφείων της εταιρείας και δίπλα στην εξωτερική πύλη του συγκροτήματος Β στην Παιανία επί της λεωφ. Μαρκοπούλου. Με τη μαζική απεργιακή τους συγκέντρωση οι εργαζόμενοι της ΙΝΜΑΙΝΤ, έκαναν έντονη την αγωνιστική παρουσία τους τόσο στην εργοδοσία όσο και στους άλλους συναδέλφους που εργάζονται στο Β (της INTRASOFT INTERNATIONAL, της INTRAKAT αλλά και της INTRALOT), οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έδειξαν τη συμπαράστασή τους, πέρα κι από τη συνεχή παρουσία και συμβολή των μελών του Δ.Σ. στην απεργιακή συγκέντρωση (που εκπροσωπούν κι όλους τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του ομίλου).
    Τελικά και με δεδομένη την απόφαση από το ΔΣ του Σωματείου σε συμφωνία με τους απεργούς σε περίπτωση που δεν καταβάλλονταν τα δεδουλευμένα να προκηρυχθεί νέα στάση εργασίας 7-11πμ και την Τετάρτη 8/3 με ΓΣ για να αποφασίσει συνέχιση της απεργίας, η εργοδοσία προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 7.3 στην πλήρη εξόφληση του μισθού αλλά και των υπερωριών. Η απεργιακή κινητοποίησε δικαιώθηκε, το μήνυμα για την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων στάλθηκε καθαρό και το πήρε η διοίκηση στην εταιρεία αλλά και στον όμιλο: δεν μπορεί να προσφέρεται εργασία χωρίς έγκαιρη και πλήρη αμοιβή, μόνο με υποσχέσεις και δικαιολογίες απληρωσιάς. Οι εργαζόμενοι δεν είναι συνεταίροι στην εταιρεία για να μοιράζονται τα κέρδη, προσφέρουν την εργασία τους έναντι μισθού που είναι κι ο τρόπος βιοπορισμού τους, κάλυψης ακόμη και των πιο άμεσων ζωτικών αναγκών - κι αυτές δεν περιμένουν το αν και πότε θα πληρώσει ο εργοδότης τα δεδουλευμένα. Η επιτυχία κι αυτής της απεργίας πιστώνεται καταρχήν και κυρίως στους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΙΝΜΑΙΝΤ και αποτελεί προειδοποίηση στην εργοδοσία να μην ξαναεπιχειρήσει τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις με τη μισθοδοσία ή και τυχόν άλλες αντεργατικές ενέργειες, γιατί θα βρει ανάλογη αντίδραση. Αποτελεί κι επιτυχία και παρακαταθήκη του Σωματείου των Εργαζόμενων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM, του οποίου το Δ.Σ., στηριζόμενο στη μαζική συμμετοχή κι αποφασιστικότητα των εργαζόμενων-μελών στην ΙΝΜΑΙΝΤ, οργάνωσε και κάλυψε αυτόν τον απεργιακό αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν και στον όμιλο αλλά και σε επιμέρους επιχειρήσεις, όταν οι εργαζόμενοι δέχτηκαν εργοδοτικές επιθέσεις (INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS, πάλι στην INMAINT, INTRASOFT INTERNATIONAL, παλιότερα και HOL) . Αποτελεί δε πολύτιμη παρακαταθήκη και για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο αλλά και γενικά στο εργατικό κίνημα σε εποχή γενικευμένης αντεργατικής επέλασης.
    Την επιτυχία στην κινητοποίηση και στον αγώνα την ενίσχυσε καίρια η σθεναρή και καθαρή στάση των εκπροσώπων της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ μελών στο ΔΣ (ως επί το πλείστον μαζί και της ΑΕΕ), για αποφασιστική απεργιακή κινητοποίηση κι αποτελεσματική οργάνωση και περιφρούρηση του αγώνα απέναντι στους εκβιασμούς, μεθοδεύσεις κι απειλές της εργοδοσίας. Με αυτό τον τρόπο ξεπεράστηκε η ηττοπάθεια, υποχωρητικότητα και διαίρεση στο στρατόπεδο των εργαζόμενων που επιχείρησε να σπείρει η εργοδοτική πλευρά, ξεπεράστηκαν με την αποφασιστικότητα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έδειξαν κι οι αμφιταλαντεύσεις στη στάση του προεδρείου του σωματείου.
    Η επιτυχία της απεργίας στην ΙΝΜΑΙΝΤ είναι ένα πολύτιμο μάθημα για όλους μας, όταν αντιμετωπίζουμε ανάλογες επιθέσεις. Είναι όμως και κάτι που γενικευόμενο δείχνει ότι είναι μονόδρομος ο αγώνας κι η ενότητα των εργαζόμενων για να ανατρέψουμε τη γενικότερη μνημονιακή λιτότητα-λαιμητόμο που στοιχειώνει τις ζωές μας για 7 χρόνια τώρα. Αυτή τη λιτότητα που μαζί με τα ματωβαμένα πλεονάσματα και τα ξεπουλήματα για εξυπηρέτηση στα αβάσταχτα χρέη που μας φόρτωσαν, οι - υπόλογοι απέναντί μας - δανειστές, μεγάλο κεφάλαιο και κυβερνήσεις λυσσάνε να επιβάλουν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να ξεπεράσουν την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν. Για να ανακάμψουν τα κέρδη τους ισοπεδώνουν και ποδοπατούν κατακτήσεις γενιών, στέλνοντας στρατιές στην ανεργία και στη μετανάστευση, ληστεύοντας και φτωχοποιώντας τη μεγάλη πλειοψηφία που παράγει όλα τα αγαθά και ζει από το μόχθο της. Κι εδώ, η μόνη απάντηση μπορεί και πρέπει να είναι ο αγώνας:

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου