Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ





ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ 2 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ-KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ INTRACOM


Η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ στις 14/3/2017, μια βδομάδα μετά τις αποφασιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΙΝΜΑΙΝΤ, που την ανάγκασαν να υποχωρήσει και να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, προχώρησε σε  τρομοκρατικές απολύσεις δύο  πρωτοπόρων συναδέλφων μας. Προφανής στόχος είναι να εκφοβισθεί το σύνολο των συναδέλφων της ΙΝΜΑΙΝΤ για να μην απεργούν στο μέλλον, να μη διεκδικούν συλλογικά, να απαγορευτεί , στην πράξη, το δικαίωμα της απεργίας, να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου και σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων στην εταιρεία. Στη  συνέχεια μια τέτοια πολιτική, αν περάσει, εκτιμάμε ότι θα επιχειρηθεί να απλωθεί  και στις άλλες  εταιρείες. Η απάντηση πρέπει να είναι απεργία συνεχόμενη στην ΙΝΜΑΙΝΤ με δράσεις συμπαράστασης, κατ’ αρχήν, από τον υπόλοιπο όμιλο της IntracomHoldings.

Οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ ήδη απάντησαν με 48ωρη απεργία για 16-17 Μάρτη και δήλωσαν στη χθεσινή Γ.Σ. τη διάθεσή τους να κλιμακώσουν. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των συναδέλφων για το δικαίωμα στην απεργία, στο συνδικαλισμό, στη συλλογική διεκδίκηση, για την προάσπιση της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς. Το σωματείο μας  μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες να ξεσηκώσει  τον κόσμο όλου του ομίλου, με συνεχή ενημέρωση, με στάση εργασίας την επόμενη βδομάδα αλλά και συνεχή πίεση όλων μας, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τρομοκρατικές απολύσεις και συνδικαλιστικές διώξεις στο χώρο μας. Και οι δύο συνάδελφοι στοχοποιήθηκαν επειδή πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις του σωματείου μας, αλλά και επειδή συνδικαλίζονται συμμετέχοντας σε αγωνιστικά ψηφοδέλτια (ο Γ. Πρέντζας είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ., πρώτος επιλαχών από το ψηφοδέλτιο της ΓΕΝΟΒΑ και ο Ν. Μπίθας αναπληρωματικό μέλος από την  ΑΕΕ).

Η συγκεκριμένη αντεργατική-αντιαπεργιακή πρωτοβουλία αφορά κατ’ αρχήν τον CEO του ομίλου INTRAKAT (η ΙΝΜΑΙΝΤ, ως γνωστό, είναι θυγατρική της INTRAKAT). Όσο η εργοδοσία του ομίλου δεν ακυρώνει μια τέτοια πολιτική,  στην πράξη υιοθετεί την απαγόρευση των απεργιών μέσα στον όμιλο, δηλ. στηρίζει την πιο αντεργατική πολιτική, τακτική που δεν είχε υιοθετήσει το προηγούμενο διάστημα.

Στη σημερινή περίοδο, όλη η άρχουσα τάξη ξέρει ότι το κλειδί για το προχώρημα των μνημονιακών «μεταρρυθμίσεων», με πιο βασική την ίδια τη  διάλυση των  εργασιακών σχέσεων και των εργατικών δικαιωμάτων, είναι το χτύπημα της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς.

Έχουμε όμως την εμπειρία ότι σε μεγάλους και σημαντικούς εργατικούς χώρους (όπως και στο δικό μας στο παρελθόν), ο κόσμος  έχει τη δυνατότητα να συσπειρώνεται όταν ανοίγει απεργιακή μάχη και υπάρχουν μαχητικοί συνδικαλιστές που παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Και όταν γίνονται αυτά τα βήματα, βρίσκουν μαζική συμπαράσταση, η εργατική αντίσταση. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΙΝΜΑΙΝΤ, θα είναι δυνατός και μπορεί να νικήσει. Η  έμπρακτη συμπαράσταση όλων των υπολοίπων συναδέλφων με διαμαρτυρία και κινητοποίηση είναι κρίσιμη, για να μην περάσει και να μην απλωθεί η τρομοκρατική επίθεση της εργοδοσίας με τις απολύσεις-συνδικαλιστικές διώξεις.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Παιανία 16/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου