Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΓΕΝΟΒΑΣ" ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗN ΙΝΤΡΑΚΟΜ

14/2/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διοίκηση πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. την Παρασκευή 11/2 για να δηλώσει ότι δεν κάνει βήμα πίσω ούτε στις απολύσεις ούτε στις μειώσεις μισθών, οι οποίες απειλεί ότι θα προχωρήσουν άμεσα μέσα σ’ αυτή τη βδομάδα και θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2011.

Μετά την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας η μόνη απάντηση από τη μεριά των συναδέλφων πρέπει να είναι η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη δυναμική. Η εταιρεία συσσωρεύει ζημιές και λειτουργικά προβλήματα με τις συνεχιζόμενες απεργίες, η πρωτοβουλία περνάει στον έλεγχο των εργαζομένων, η αντίδραση παίρνει μεγαλύτερη δημοσιότητα. Εκτιμάμε ότι αν συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική η εργοδοσία θα υποχωρήσει και ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει και μας έχει κάνει πιο αλληλέγγυους, πιο δυνατούς, πιο αισιόδοξους, πιο βέβαιους για το δίκιο μας, δεν θα είναι μόνο παρακαταθήκη για το μέλλον, αλλά θα έχει και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Είμαστε ξεκάθαροι ότι έχουμε μπροστά μας ένα φαύλο κύκλο απολύσεων και μειώσεων μισθών, ένα πραγματικό αδιέξοδο με πολύ βαριές απώλειες αν δεν βάλουμε φραγμό. Τώρα που είμαστε πιο δυνατοί είναι η στιγμή να κλιμακώσουμε τον αγώνα παρά τις σημαντικές αλλά προσωρινές οικονομικές θυσίες που προϋποθέτει. Η πρόταση που έχουμε κάνει για άμεση σύσταση απεργιακού ταμείου με χρήματα από το σωματείο, την Ομοσπονδία και τη ΓΣΕΕ είναι μια αρχή για να αντέξουμε σε ένα πολυήμερο απεργιακό αγώνα.

Η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία των συναδέλφων τις μέρες της απεργίας μεγαλώνει σημαντικά τη δυναμική της απεργίας, δημοσιοποιεί την απεργία και φέρνει πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Προτείνουμε την Τρίτη στη νέα Γενική Συνέλευση που συγκαλείται από το Δ.Σ. κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας από τις 9π.μ.-12, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με νέα 48ωρη Απεργία στις 17-18/2 για να εμποδίσουμε τη διοίκηση να προχωρήσει στις ατομικές συμβάσεις.

Κάθε κάλεσμα για μαζική ανυπακοή στην υπογραφή των ατομικών συμβάσεων που θα καλούνται οι συνάδελφοι ένας-ένας να υπογράφουν, έχει νόημα αν συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Μόνο συλλογικά μπορεί να χτυπηθεί το μέτρο. Να το πάρει η διοίκηση πίσω.

Την επόμενη βδομάδα με νέα Γ.Σ. θα αποφασίσουμε τις περαιτέρω απεργιακές μας κινητοποιήσεις που θα πρέπει να τις συνδυάσουμε και με τη γενική απεργία στις 23/2 που πραγματοποιείται ουσιαστικά με τα ίδια με τα δικά μας αιτήματα. Ήδη κυβέρνηση και τρόικα απειλούν ότι μέχρι το καλοκαίρι θα καταργηθεί η λεγόμενη «επέκταση» των κλαδικών συμβάσεων με αποτέλεσμα οι εργοδότες να μην έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν ούτε τις κλαδικές συμβάσεις. Αν δε βάλουμε τώρα φραγμό, την επόμενη φορά στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ δε θα υπάρχει το κατώφλι των κλαδικών συμβάσεων και οι απολύσεις θα είναι πιο άγριες για να στρώσουν το χαλί σε πιο άγριες μειώσεις. Όλα δείχνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ολιγωρία, κανένας εφησυχασμός.

Η πρόταση για 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17/2 και Γ.Σ. την ίδια μέρα που πρότεινε η Α.Ε.Ε. στο Δ.Σ. για τη συνέχεια, μετά τις 2 δυνατές 48ωρες απεργίες, αλλά και την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας, θεωρούμε ότι είναι λάθος γιατί σηματοδοτεί αποκλιμάκωση, εκφράζει έλλειψη εμπιστοσύνης στη δυναμική των συναδέλφων και καλεί σε οπισθοχώρηση με αποτέλεσμα αντί να τραβάει μπροστά τους συναδέλφους να τους πισωγυρίζει. Από αυτή την άποψη επιμένουμε σε νέα 48ωρη απεργία και καλούμε Α.Ε.Ε. αλλά και Α.Κ.Ε. που δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της, να συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα που ξεκινήσαμε.

Η Γ.Σ. μπορεί να αποφασίσει ποια πρόταση πρέπει να μπει στην κάλπη για να εγκριθεί ή να απορριφθεί σε σχέση με τη μορφή της συνέχειας των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/2 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου