Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ_ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10:30πμ

Το σωματείο στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ έβγαλε ανακοίνωση που βάζει τα βασικά ζητήματα.

Ανακεφαλαιώνοντας:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ωρη Πανεργατική Απεργία Τρίτη 16/7 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – μινι μνημόνιο με τσεκούρι σε βασικούς τομείς κι εργαζόμενους στο δημόσιο (δήμοι, εκπαίδευση γενική και τεχνική, έπονται νοσοκομεία, ΔΕΚΟ κλπ.), επίσημο «θάψιμο» και της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ (ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με κυβερνητική απόφαση - σύντομα ακόμη και τα 586ευρώ θα είναι ανάμνηση, κάτι βέβαια που δεν αφορά τις νέες στρατιές ανέργων). Κάτω οι επιστρατεύσεις, όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση όλου του προσωπικού της αλλά και στην πειρατική εκπομπή «ΔΤ»-καρικατούρα και στο πλιάτσικο των δυμ'οσιων συχνοτήτων. Τέρμα τα κλεισίματα επιχειρήσεων, το ξεπούλημα του δημόσιου, η ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, η φτώχεια με την ανεργία, τσάκισμα μισθών-συντάξεων, φοροληστεία, κατασχέσεις που γίνονται (σε περιουσίες-ακίνητα κλπ.) ή και έρχονται (στις καταθέσεις). Τέρμα τα μνημόνια κι οι νεοαποικιακές δανειακές συμβάσεις.

Στην Αθήνα προσυγκέντρωση στο Μουσείο (Μάρνη & Πατησίων) με το πανό του Σωματείου 10:30 και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα όπου θα κατευθυνθούν οι διάφορες προσυγκεντρώσεις.

Στο Σύνταγμα συναυλίες γίνονται απόψε Δευτέρα και την Τρίτη στις 8μμ. Την Τετάρτη συνεχίζονται απεργιακές κινητοποιήσεις από ΠΟΕ-ΟΤΑ και μια σειρά άλλες ομοσπονδίες.και το βράδυ στις 7μμ πάλι συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενώ θα πρόκειται να ψηφισθεί το "πολυνομοσχέδιο" - έκτρωμα.

Για τα ΜΜΜ:

Λόγω συμμετοχής των Εργαζομένων στα ΜΜΜ στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ τα ΜΜΜ θα λειτουργούν ως εξής:
·        Ο.ΣΥ. (Λεωφορεία και Τρόλλεϋ): Θα λειτουργούν από 09:00 έως 21:00
·        ΣΤΑ.ΣΥ. (Ηλεκτρικός - Μετρό - Τραμ): Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση, αλλά με δεδομένη την επιστράτευση που συνεχίζεται, μάλλον θα έχουν στάση εργασίας μέχρι τις 9πμ και μετά θα δουλεύουν (όπως και στις 13/6).
·        Προαστιακός Σιδηρόδρομος: 24 ωρη απεργία (ΟΣΕ)

* * Το Μετρό θα φθάνει μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα φθάνει Αεροδρόμιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου