Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

"Επί του πιεστηρίου" το νεο Δ.Σ. 13/5/09

Συνάδελφοι,

πάλι επί του πιεστηρίου, τα αποτελέσματα στην εκλογή προεδρείου στο νεοεκλεγμένο ΔΣ (συγκρότηση σε σώμα) που έγινε στις 13/5/09.

habemus papam (έχουμε "πάπα" Ρώμης...) και το όνομα αυτού;

και πάλι Δημ. Τσόκας από ΑΚΕ! Αμ' πώς! που θάλεγε κι ο Χατζηχρήστος...

Για να σοβαρευτούμε τώρα:

Η Γένοβα πρότεινε σε προηγούμενη ανακοίνωση, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, να ψηφισθεί πρόεδρος από την ΑΕΕ, για να σηματοδοτήσει και στο προεδρείο την αλλαγή που έδειξε η κάλπη - και μοιρασμένο το υπόλοιπο προεδρείο ΑΕΕ-ΓΕΝΟΒΑ αλλά και ενδεχόμενα με μια συμμετοχή της ΑΚΕ αν ήθελε.

Η ΑΕΕ όμως, με μια περισπούδαστη αλλά και αντιφατική ή και αλλοπρόσαλλη δικαιολόγηση (π.χ. δήλωσε ότι αντιτίθεται απόλυτα να πάρει η ΑΚΕ το προεδρείο, αλλά με τη στάση της τελικά της το χάρισε...), απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετέχει στο προεδρείο, μια που, όπως δήλωσε δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία μόνη της ή, άντε, σχεδόν μόνη της (δηλ. τουλάχιστον 7 αλλά καλύτερα βέβαια 8+ έδρες και βλέπουμε τότε...), και αρνήθηκε τη δυνατότητα να την ψηφίσουμε σαν ΓΕΝΟΒΑ, ακόμη κι όταν προτείναμε να τους ψηφίσουμε και γενικά για όλες τις θέσεις που θα επέλεγαν αυτοί να κατέβουν!!!

Ούτε όμως ήσαν διατεθειμένοι να ψηφίσουν τη ΓΕΝΟΒΑ να πάρει την Προεδρία ή και όποια άλλη θέση (παρ' όλο που δήλωσαν ότι δεν μας ταυτίζουν με την ΑΚΕ σαν φιλοεργοδοτική παράταξη, ποιός στη χάρη μας!), όταν ανακοινώσαμε ότι εμείς θα διεκδικήσουμε αφού η ΑΕΕ αρνιόταν.

Εμείς όμως διεκδικήσαμε τελικά την Προεδρεία για να τους βάλουμε όλους να πάρουν τις ευθύνες τους απέναντι στο μήνυμα των εκλογών και την επιταγή των συναδέλφων για πιο αγωνιστικό Σωματείο και Δ.Σ. που ανέδειξε η κάλπη.

Τελικά, στη 2η ψηφοφορία και με σχετική πειοψηφία 6 ψήφους πήρε ο Δ. Τσόκας (ΑΚΕ) την Προεδρία απέναντι στις 5 ψήφους του Γιάννη Θεοχάρη (Γένοβα)που υποστηρίχθηκε κι απ' τον Χρ. Βουλδή ("ΕΚΕΙ"). Οι 4 της ΑΕΕ "απόντες" καμάρωναν... Να δούμε πως θα δικαιολογούνται στους ψηφοφόρους τους κι όλους τους συναδέλφους.... Οι όποιες σκοπιμότητες της ΑΕΕ δεν αποτελούν δικαιολογία για το ότι χάθηκε η ευκαιρία, τουλάχιστον συμβολικά (θα εξηγήσουμε πιο κάτω), να αλλάξει η σύνθεση του Δ.Σ.

Η Γένοβα μετά τη στάση της ΑΕΕ, απέκλεισε την πρόταση της ΑΚΕ για συναινετικό δι-παραταξιακό προεδρείο (ΑΚΕ - ΓΕΝΟΒΑ) και διεκδίκησε μόνο συμβολικά τη θέση του Αντιπρόεδρου, που κέρδισε ο Γ. Θεοχάρης με 11 ψήφους στην 1η ψηφοφορία (4 ΑΕΕ πάντα ...απόντες).

Σ' όλες τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου εκλέχτηκαν από την ΑΚΕ με σχετική πλειοψηφία (7 ψήφοι) στη 2η ψηφοφορία (θα βγεί σχετική ανακοίνωση Δ.Σ.), εκτός από τη θέση του Α' Αναπληρωτή Γραμματέα που διεκδίκησε και πήρε ο Χρ. Βουλδής ("ΕΚΕΙ") με 8 ψήφους (στην 1η ψηφοφορία).

Η συμμετοχή της ΓΕΝΟΒΑ στο προεδρείο συμβολικά στη θέση του Αντιπρόεδρου δείχνει ότι εμείς ήμασταν πρόθυμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο μήνυμα των συναδέλφων στις εκλογές, αλλά και δεν δεχτήκαμε συναινετικό προεδρείο με την ΑΚΕ, μια που αυτό θα φαλκίδευε το αγωνιστικό μήνυμα από την κάλπη, ιδιαίτερα σήμερα στην κρίσιμη περίοδο που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Σε κάθε περίπτωση θα αγωνισθούμε στο ΔΣ αλλά και σ' όλο τον κόσμο των συναδέλφων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ για να υπερασπισθούμε και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των εργαζόμενων στην επόμενη περίοδο, κάτι όμως που το Δ.Σ. ακόμη και με μια πιο αγωνιστική σύνθεση δεν εξασφαλίζει, άσχετο αν εμείς το διεκδικήσαμε σε συμβολικό επίπεδο. Μόνο η αγωνιστική διάθεση, μαζική συμμετοχή κι αποφασιστικότητα των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις αλλά και καθημερινά στους τόπους δουλιάς, μπορεί να δώσει δυνατότητα και προοπτική να επιτύχουμε τα δίκια μας.

Σε κάθε περίπτωση η εκλογή της ΑΚΕ στο προεδρείο με τον τρόπο που έγινε, απέχει παρασάγγες από παλιότερα που πλειοψηφούσε. Ο ρόλος του ΔΣ, ιδίως χωρίς "αυτοδυναμία", είναι κυρίως διεκπεραιωτικός για τα διάφορα θέματα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και να συμμετέχει ο κόσμος καθημερινά. Κύριος κι αποφασιστικός στο Σωματείο είναι ο λόγος όλων των συναδέλφων κι αυτός εκφράζεται με το μόνο κυρίαρχο όργανο, τη Γενική Συνέλευση, όπου θα παρθούν οι σημαντικές αποφάσεις.

Αυτά σα μια πρώτη, πρόχειρη αποτύπωση των συμβάντων κι αποτελεσμάτων στην συγκρότηση του Δ.Σ. και για μια πρώτη ενημέρωση των συναδέλφων. Η ΓΕΝΟΒΑ θα επανέλθει με πιο ουσιαστική τοποθέτηση και στόχευση για τη συνέχεια στις νέες συνθήκες μετά τις εκλογές της 7/5. Για τη στάση των άλλων παρατάξεων, ας δώσουν οι ίδιοι εξηγήσεις, απέναντι στα μεγάλα ερωτηματικά των συναδέλφων...

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ, συνεχίζει αταλάντευτα στο δρόμο που έχει χαράξει, αγωνιστική και συνεπή διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζόμενων, με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου