Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Για τις εκλογές στο ΣΕΤΗΠ και την ΑΕΕ

Συνάδελφοι (θα εννοούμε πάντα και Συναδέλφισσες προς άρση παρεξηγήσεων...),


Τι ήταν πάλι και τούτο... Σωστό παραλήρημα.

Αληθινά δεν φανταζόμασταν μια τέτοια ανακοίνωση για το θέμα που πρόκυψε απ' το πουθενά, δηλ. για το ΣΕΤΗΠ.

Αναφερόμαστε βέβαια στην ανακοίνωση της ΑΕΕ ...


Απορίας άξιο γιατί δεν σηκώνονται να φύγουν να πάνε μια και καλή στο ΣΕΤΗΠ που υπεραγαπούν, μια που τόσο απεχθάνονται και βρίζουν τους πάντες στο επιχειρησιακό σωματείο που ανήκουν (ο κόσμος ψήφισε πριν 15 μέρες και θάπρεπε να τον σέβονται, το λιγότερο...αυτά για τη δημοκρατική διαδικασία για την οποία κόπτονται κατά τα άλλα). Αλλά δεν απευθύνονται στην πραγματικότητα σ' όλους τους συναδέλφους, η κάλπη μίλησε στις 7/5, αλλά μάλλον στους περισσότερους από τους δικούς τους ψηφοφόρους που έχουν κι αυτοί αγανακτήσει για τη στάση τους μετά τις εκλογές και δεν θέλουν ούτε ν' ακούσουν για το ΣΕΤΗΠ... Είναι χαρακτηριστικό πως ξεχνούν μέσα στο παραλήρημα να αναφέρουν που και πως γίνονται οι εκλογές στο ΣΕΤΗΠ για να πάνε τα πλήθη να ψηφίσουν, θα προσπαθήσουμε να τους διευκολύνουμε λοιπόν και σ' αυτό, (εκτός απ' την προσπάθεια να στήσουν κάλπη για το ΣΕΤΗΠ και στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, θα εξηγήσουμε και πιο κάτω) για όποιον ενδιαφέρεται:

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνης Αθήνα, εκλογές μέχρι τις 24/5, περισσότερα στο: http://www.setip.gr/


Λοιπόν, σαν ΓΕΝΟΒΑ, με βάση τη συνδικαλιστική αλληλεγγύη (η ηθική τους κι η ηθική μας...) προτείναμε στο ΔΣ στις 19-20/5 μετά που μας έκανε την τιμή το ΣΕΤΗΠ να ζητήσει τη βοήθειά μας, και το ΔΣ ζήτησε από τη διοίκηση (κ. Προύντζος) να επιτραπεί να στηθεί η κάλπη του ΣΕΤΗΠ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν απαγορεύεται απο το νόμο, κι εμείς προσφέραμε ακόμη και τα γραφεία του σωματείου, αλλά η διοίκηση απέρριψε για τους δικούς της λόγους, μια και δυστυχώς ούτε και επιβάλλεται κάτι τέτοιο από το νόμο κι ο χώρος ανήκει στην εταιρία. Ενώ τα γραφεία έχουν παραχωρηθεί κατά το νόμο μόνο για συνδικαλιστικούς σκοπούς του σωματείου μας κι όχι κάποιου άλλου, ακόμη και φιλικού (που λέει ο λόγος...). Εμείς όμως αντιταχθήκαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για την απόφαση αυτή της εταιρίας που όντας δυστυχώς νόμιμη, υπήρξε και αμετάκλητη, σε όποια επιχειρήματα αντιπαραθέσαμε.


Εκτός κι αν η ΑΕΕ φαντασιώνεται πως θα κάναμε καμιά απεργία για να ψηφίσει εδώ το ΣΕΤΗΠ... Για το δικαίωμα της αλεπούς (όπως δείχνει η στάση τους στο προεδρείο και στο σωματείο γενικά) να μπεί στο κοτέτσι να φάει τις κότες (όπως μάλλον μας θεωρούν όλους εμάς, αλλά και τον κόσμο που ψήφισε, με βάση ακόμη και την σημερινή ανακοίνωσή τους). Θάπρεπε όμως, για νάχουν τουλάχιστον να λένε οι εκλεγέντες στο ΔΣ απ' την ΑΕΕ, να μας ενημέρωναν για το θέμα ΣΕΤΗΠ τουλάχιστον τη μέρα που εκλέγαμε το προεδρείο στο ΔΣ (13/5). Την ίδια στιγμή που αυτοί κατέθεταν για λογαριασμό του ΣΕΤΗΠ αίτημα στην εταιρία αλλά στο Δ.Σ. φρόντιζαν να μην πάρουν καμιά θέση στο προεδρείο ούτε να ψηφίσουν εμάς - απ' όπου θα μπορούσαν τότε να "σπρώξουν", αν πραγματικά ήθελαν, καλύτερα και τη δουλιά με το ΣΕΤΗΠ. Αλλά μάλλον δεν θάχαν τότε δικαιολογία να μην παίξουν ανοιχτά στο θέμα, γι αυτό πήγαν πάσο και προτιμούν να παίζουν κάτω απ' το τραπέζι... Μάλλον όμως για μπάχαλο μοιάζει η όλη δουλιά κι ίσως θα πρέπει κανένας υπο-πατερούλης (βλ. παρακάτω για το μεγάλο πατερούλη) να τραβήξει κανένα αυτί.... Καλή αρχή συνάδελφοι (αυτό ήταν το πρώτο δείγμα γραφής της ΑΕΕ στη νέα περίοδο του σωματείου, μαζί με την εκλογή του προεδρείου)...


Συνάδελφοι της ΑΕΕ, ο Αριστοτέλης θα σας "έκοβε" στη Λογική αν ποτέ φοιτούσατε στη σχολή του... Εδώ που τα λέμε, ούτε για το Νηπιαγωγείο δεν περνάνε τα "επιχειρήματα" της ΑΕΕ... Ίσως όμως να σας πέρναγε, άντε με τη βάση, κανας "πατερούλης" σαν κι αυτόν που ξεθάψατε πρόσφατα από το χρονοντούλαπο που οι ίδιοι τον είχατε βάλει... Αλλά δεν νομίζουμε ότι θα σας "περάσει" ο κόσμος των εργαζόμενων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, τόδειξε πριν 15 μέρες, αλλά μάλλον δεν πήρατε το μάθημα...


Ούτε 2 βδομάδες δεν πέρασαν καλά - καλά από τις εκλογές που ψήφισαν με βροντερό τρόπο 1000 σχεδόν συνάδελφοι κι η ΑΕΕ αφού τορπίλισε τις εκλογές στο προεδρείο του ΔΣ, στη συνέχεια έστησε όλη αυτή την πλεκτάνη για το ΣΕΤΗΠ! Τώρα ανοικτά καλούν τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στο …πουλημένο μας Σωματείο και να ψηφίσει στο ΣΕΤΗΠ . Με γειά τους με χαρά τους να ψηφίσουν στο ΣΕΤΗΠ, όπου, καλά νάναι οι άνθρωποι, σ’ ένα κλάδο που 'χει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, είναι κι ο ΟΤΕ μέσα κι οι άλλοι πάροχοι κλπ., στο ΣΕΤΗΠ έχουν γραμμένους περίπου 400 κατά δήλωσή τους συνολικά, όταν π.χ. στο επίσης κλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών που ανήκουν και πολλοί από μας πρόσφατα ΨΗΦΙΣΑΝ (απ' τα μέλη) 1200 άτομα και στις δικές μας εκλογές σε επιχειρησιακό σωματείο στον ιδιωτικό τομέα 1000!


Εμ' πώς να 'χουν πλήθος τα μέλη στο ΣΕΤΗΠ όταν, όπως μας εξήγησαν στο Δ.Σ., έχουν μεν «παραταξιακό» τρόπο εκλογών - με την εξής μια παράταξη: το ΠΑΜΕ! Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, δηλαδή. Μπράβο σας, αγωνιστικοί, ταξικοί, δημοκρατικοί συνδικαλιστές. Ας τους θυμίσουμε ότι ακόμη και στις χώρες του πάλαι ποτέ «υπαρκτού» σοσιαλισμού, υπήρχαν, έστω τυπικά, περισσότερες από μια παρατάξεις… Ίσως πάλι, στις νέες τους αναλύσεις ανακάλυψαν, μαζί με διάφορα άλλα (π.χ. όπως νεκρανάστησαν τον πατερούλη) ότι αυτός ο "πλουραλισμός" έφταιξε και διάλυσε το μαγαζί…


Οι εκπρόσωποι της ΑΕΕ κι αυτοί που τους κατευθύνουν (και δεν μιλάμε βέβαια για το ΣΕΤΗΠ με το οποίο ζητήσαμε στο Δ.Σ. να έχουμε επαφές και καλές σχέσεις κατά το δυνατόν...), έχουν λυσσάξει να διαλύσουν το σωματείο στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ που δυστυχώς γι αυτούς δεν μπορούν να ελέγξουν (τους χάλασαν στις 7/5 τα σχέδια ο κόσμος των συναδέλφων μας κι η ΓΕΝΟΒΑ).


Και με τον τόσο προσφιλή σε μερικούς (βλ. π.χ. ανακοινώσεις της ΑΕΕ) τρόπο των χουλιγκάνων (ανεξαρτήτως χρωμάτων, μην παρεξηγηθούμε κιόλας):


Άντε γειά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου