Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Παιανία 12/5/09



Συνάδελφοι,

Μήνυμα νίκης, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης είναι το μήνυμα που στείλατε με την ψήφο σας στις εκλογές του Σωματείου μας στις 7/5.

Η κρίση αποδείχτηκε ότι δεν έχει αποθαρρύνει του εργαζόμενους, ούτε λειτουργεί αποτρεπτικά για τη μαχητικότητά τους. Αντίθετα το αποτέλεσμα της κάλπης αντανακλά μια ουσιαστική ριζοσπαστικοποίηση των συναδέλφων.

Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν (58,8%)

Τα μέλη του σωματείου ψήφισαν μαζικά και δυνάμωσαν το σωματείο στην κρίσιμη συγκυρία.

Ταυτόχρονα έχουμε μια ολοφάνερη αλλαγή στους συσχετισμούς μέσα στο σωματείο. Η παλιά πλειοψηφία (ΑΚΕ) δεν ισχύει πια, ούτε μπορεί με δεκανίκια να αναστηλωθεί.

Υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία σε ποσοστά και έδρες από τις δυνάμεις που διαφοροποιούνται σαφώς από την εργοδοσία (ΓΕΝΟΒΑ,Α.Ε.Ε.):πάνω από 50%, 8 στις 15 έδρες.

Η Πρωτοβουλία Γένοβα στην Ιντρακόμ ακολουθώντας μια ανοδική πορεία διπλασίασε και πάλι τις έδρες και το ποσοστό της σε ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (από 6,4% το 2004 σε 12,4% το 2007 και σε 24,24% το 2009).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε αγωνιστικά και ενωτικά προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων.

Το Σωματείο με τη νέα αγωνιστική εκπροσώπηση στο Δ.Σ. αλλά και τις συλλογικές αποφάσεις μέσα από Γ.Σ. θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύσκολες αποφάσεις σε σχέση με βασικά εργασιακά δικαιώματα που απειλούνται και η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι αγωνιστική ,σε αλληλεγγύη με τους άλλους εργαζόμενους, αυτό έδειξε η κάλπη.

Καλούμε και τις άλλες παρατάξεις, διαβάζοντας σωστά το μήνυμα των εκλογών να αναλάβουν τις ευθύνες τους στη σημερινή συγκυρία σε αγωνιστική και ενωτική κατεύθυνση. Είναι ώρα το Σωματείο να αλλάξει σελίδα. Είναι απαίτηση των συναδέλφων να συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ με βάση τη δυναμική που εκφράστηκε στην κάλπη.

Καλούμε ιδιαίτερα την Α.Ε.Ε. να συγκροτήσουμε μαζί προεδρείο, ψηφίζοντας από κοινού για τις δύο πρώτες θέσεις του Δ.Σ. (Προέδρου και Γενικού Γραμματέα) υποψηφίους από την Α.Ε.Ε και τη Γένοβα αντίστοιχα. Η θέση του αντιπροέδρου μπορεί να προταθεί στην ΑΚΕ για να υπάρχει εκπροσώπησή της στο προεδρείο. Οι υπόλοιπες θέσεις στο Δ.Σ. να ψηφιστούν με παρόμοιο τρόπο.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι μέσα από τη σταθερή μας γραμμή να επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στη δράση, έχουμε συμπορευθεί με την Α.Ε.Ε. σε κρίσιμες περιστάσεις, για να υπερασπίσουμε δικαιώματα που ο εργοδότης επιχείρησε να μας αφαιρέσει (όπως η μάχη για τα λεωφορεία, η απόρριψη της λογικής να παραχωρήσουμε δικαιώματα όπως το δώρο των Χριστουγέννων πρόσφατα-το ωράριο παλιότερα για να αποτραπούν οι απολύσεις.)

Σε κάθε περίπτωση αρμόδια είναι η Γενική Συνέλευση για να αναδεικνύει σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο των αιτημάτων που θα διεκδικεί το σωματείο αλλά και τους τρόπους δράσης τόσο για τα δικά μας θέματα, όσο και για τα γενικότερα ζητήματα των εργαζόμενων.

Η λειτουργία του σωματείου το επόμενο διάστημα θα βασίζεται στην συστηματική συμμετοχή των συναδέλφων σε όλα τα θέματα και στον αποφασιστικό ρόλο τους στη λήψη των αποφάσεων κύρια μέσα από τις Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου