Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΡΤ 13 ΙΟΥΝΗ '13

Με μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή απαντήσαμε την Πέμπτη 13/6/2013 ο λαός της Αθήνας στο πραξικοπηματικό, πρωτοφανές και σε διεθνή χρονικά, κλείσιμο της ΕΡΤ κι απόλυση 2565 εργαζομένων από το Σαμαρά και τους ακροδεξιούς του συμβουλάτορες. Ξεσηκώθηκαν οι δημοσιογράφοι κι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, κάθε δημοκρατικός άνθρωπος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λιμπίστικε ο Σαμαράς κι οι άθλιοι συμβουλάτορες και πάτρονές του τη δόξα του Ρίγκαν που απέλυσε τους ελεγκτές εναέρια κυκλοφορίας και τη Θάτσερ που έκλεισε τα ορυχεία. Στο σπίτι του κρεμασμένου όμως δεν μιλάνε για σχοινί, με μια χούντα που έχουμε ζήσει στο πετσί μας οι παλιότεροι - και που ακόμη κι αυτή δεν έφτασε στο σημείο να κλείνει αλλά μόνο να "λογοκρίνει" ή να ντύνει στο χακί ραδιόφωνο και τηλεόραση), η ακραία αυτή αντιδημοκρατική ενέργεια ξεσήκωσε θύελλα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εργαζόμενοι βγάζουν πρόγραμμα - πραγματική όαση ελεύθερου διαλόγου θέσεων και σοβαρού προβληματισμού , όμοιο δεν έχουμε δει στην Ελλάδα τουλάχιστον. Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς αστυνόμευσης στον αέρα και στο διαδίκτυο προσπαθεί να φιμώσει αυτή την ελεύθερη φωνή, δεν αντέχει παρά την προπαγάνδα και το λιβανωτό για την ίδια. Επιστρατεύει και τους εργολάβους της DIGEA να ανοιγοκλείνουν το 902 κι άλλους σταθμούς κάθε που επιχειρούν να αναμεταδώσουν το πρόγραμμα, απειλεί, εκβιάζει, δεν έχει ούτε την κοινοβουλευτική στήριξη από τους θλιβερούς βαστάζους ΔΗΜΑΡ και κουφαροΠΑΣΟΚ...

Δεν θα περάσει ο νεοφασισμός Σαμαρά. Οι πολλές δεκάδες χιλιάδες που πλημμύρισαν χθες τη Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή (αλλά και στη Θεσ/κη, Πάτρα και πολλές πόλεις όπου υπάρχουν τοπικοί σταθμοί ΕΡΤ), οι χιλιάδες που ξενυχτάνε κάθε βράδι περιφρουρώντας τη δημόσια περιουσία, το δημόσιο αγαθό ενημέρωσης και πολιτισμού, δείχνουν ότι "ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ" ο τσαμπουκάς Σαμαρά, μιλάνε πια οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κι ο λαός με ΔΙΚΗ τους φωνή κι όχι με τον καλλιεργούμενο κοινωνικό αυτοματισμό (του στυλ "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"...).

Ένας άλλος, καλύτερος, δημοκρατικός και δίκαιος κόσμος είναι εφικτός και τον ψηλαφούμε. Η ΕΡΤ πια είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, του λαού (όχι με τη χυδαία έννοια, αλλά κυριολεκτικά) κι όχι κυβερνητική-κομματική.

Κι η ελπίδα παίρνει σάρκα κι οστά όταν όλοι οι αγωνιστές, σωματεία εργαζομένων, παρατάξεις όπως το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, Αυτονομη Παρέμβαση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, Μ/Λ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, Αυτόνομοι Α/Κ κι άλλοι πολλοί, ήταν όλοι εκεί, ενωμένοι στον αγώνα κι αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και μεταξύ τους, όχι σε διαφορετική πλατεία ο καθένας...

Κάτω από το πανό του σωματείου ακριβώς στην εξωτερική είσοδο του συγκροτήματος ΕΡΤ βρεθήκαμε χθες οι απεργοί της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, από ΓΕΝΟΒΑ, απο ΑΕΕ, από ΑΚΕ, κι άλλοι συνάδελφοι, για πρώτη φορά όλοι μαζί μετά από πολλά χρόνια σε κεντρικό συλλαλητήριο. Να τι πετυχαίνει η δυναμική του αγώνα στην ΕΡΤ... Ας είναι αυτό ΟΔΗΓΟΣ για το δύσκολο μέλλον για να το χτίζουμε με αισιοδοξία: ΑΓΩΝΑΣ ΚΙ ΕΝΟΤΗΤΑ, αυτό που παλεύει συστηματικά, ανυποχώρητα η ΓΕΝΟΒΑ.

Απόψε Παρασκευή 14/6 στις 6μμ έχει προγραμματιστεί ανοιχτή συνέλευση που καλούν τα σωματεία στα ΜΜΕ κι ΕΡΤ στα σκαλιά του ραδιομεγάρου.

Λίγο αργότερα στις 7μμ μια συναυλία με 7 ορχήστρες κλασσικές και σύγχρονες, όλα τα μεγάλα συγκροτήματα στην Αθήνα στο προαύλιο της ΕΡΤ (αρκεί να το επιτρέψει ο καιρός). Οι καλλιτέχνες που μπαίνουν κι αυτοί στις μυλόπετρες Σαμαρά, αγωνίζονται κι αυτοί μαζί με τους άλλους εργαζόμενους απολυμένους απεργούς, ανέργους.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! Κι όσοι δεν συμμετείχαμε στην απεργία, το χρωστάμε στους συναδέλφους κι όσους αγωνίζονται απέναντι στην αχρειότητα και βία να βρισκόμαστε εκεί, και το βράδι και τη νύχτα που είναι πονηρές οι ώρες.

Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση, για να συνεχιστεί και νικήσει ο αγώνας που είναι όλων μας (κι όχι ειδικά για την ΕΡΤ). Να μην περάσει αυτό, να πάρουν πόδι (ή ελικόπτερο...) γιατί τα χειρότερα ούτε καν τα έχουμε υποψιαστεί...

ΒΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου