Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση Μηχανικών για το Ασφαλιστικό Πέμπτη 27/6

Σήμερα Πέμπτη 27/6 βρεθήκαμε κατά την 3ωρη στάση εργασίας (9-12) με πολυάριθμους μηχανικούς μισθωτούς, υπάλληλους με μπλοκάκι, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους και συνταξιούχους έξω από το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ στην Κολοκοτρώνη 4 και μετά κάναμε πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας εκφράζοντας την αγανάκτηση του τεχνικού κόσμου για την απαράδεκτη κι αβάστακτη κατάσταση στο ασφαλιστικό μας, το ότι ένα μεγάλο ποσοστό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εξωπραγματικές απαιτήσεις, ουσιαστικά είναι ανασφάλιστοι ή και εξωθούνται έξω από το επάγγελμα. Πιο άμεσο αίτημα είναι η ασφαλιστική ενημέρωση για το βιβλιάριο υγείας για όλους ανεξαρτήτως οφειλών. Η πρακτική του ΤΣΜΕΔΕ να σφραγίζει τα βιβλιάρια συνάντησε την αντίδραση του Υπ. Εργασίας και δικαστική δίωξη.

Εκπρόσωποι από σωματεία μηχανικών ή με πολλά μέλη μηχανικούς (όπως στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ) συναντήσαμε τον επικεφαλής του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ κ. Γαβρίλη κι εκθέσαμε τα προβλήματα, την αγωνία και την αποφασιστικότητα των μηχανικών να αντιδράσουμε δυναμικά (μια πρώτη επιτυχία είναι η απόφαση του ΕΤΑΑ να αναστείλει τις υπέρογκες αυξήσεις ασφαλίστρων μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής στο Σ.Τ. Επικρατείας - οι κρατήσεις που έγιναν σε μισθούς θα επιστραφούν ή συμψηφισθούν αν η απόφαση στην προσφυγή είναι θετική). Δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις ή δεσμεύσεις, αλλά φάνηκε ότι η κατάσταση στον ασφαλιστικό μας οργανισμό πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, τα κουρεμένα λόγω PSI αποθεματικά-χρήματά μας μπαίνουν σε αυξήσεις  Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank (200 εκατ.) και μόνη απάντηση είναι δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου δεν βρήκαμε τον ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά μας δέχτηκε ο διευθυντής στο γραφείο του κ. Πατατανές όπου και πάλι δεν υπήρξε καμιά συγκεκριμένη απάντηση, θα εξετασθούν τα αιτήματα κλπ.

Μονη δυνατότητα η δυναμική κινητοποίηση των μηχανικών ει δυνατόν και με άλλους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ (γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί) για να σταματήσουμε την καταστροφή, να σώσουμε τα ταμεία που είναι περιουσία μας, να έχουμε περίθαλψη και συντάξεις (που έχουν μειωθεί από 2100 σε 1300 ευρώ...), να καρατήσουμε στο επάγγελμα και σαν ασφαλισμένους τον κόσμο που εξωθείται να γίνει ανασφάλστος, να υπάρχουν ουσιαστικά επιδόματα ανεργίας και για τους μηχανικούς.

ΒΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου