Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΤ, ΜΜΕ

Ένα "καυτό" τριήμερο στον αγώνα στην ΕΡΤ.

Για όσους κι όσες, δεκάδες χιλιάδες που βρέθηκαν στο προαύλιο του ραδιομεγάρου στην Αγ. Παρασκευή, μια μοναδική, αξέχαστη εμπειρία από την συναυλία όλων των μεγάλων ορχηστρικών και χορωδιακών συγκροτημάτων την Παρασκευή, το "Άξιον Εστιν" των Θεοδωράκη-Ελύτη το Σάββατο, τα πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες την Κυριακή.

Επίσης εκδόθηκε η "Αδέσμευτη Γνώμη", καθαρό απεργιακό φύλλο από τους απεργούς συντάκτες, κόντρα στις προσπάθειες για απεργοσπαστική έκδοση των κυριακάτικων φύλλων.

Η αλληλέγγυα απεργία στα ΜΜΕ κρατάει γερά, απέναντι σε απειλές και απαγορεύσεις. Τα σωματεία από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που συνεδρίασαν το Σάββατο απόγευμα στο αίθριο του Μεγάρου, στηρίζουν τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αυθαιρεσία, προγραμματίζουν απεργία την Τετάρτη 19/6 κι απαιτούν κήρυξη νέας πανεργατικής απεργίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες.

Ο Σαμαράς κι οι συμβουλάτορές τους έπεσαν τελείως έξω όταν σκαρφίστηκαν να πάνε μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: και απαλλαγή από την ΕΡΤ που δεν ελεγχόταν ποτέ το ίδιο καλά όσο τα κανάλια των εργολάβων (άσε που δημόσια τηλεόραση = κομμουνιστική γιάφκα στα διεστραμμένα μυαλά των ακροδεξιών του Σαμαρά και των νεοναζιστών της Χ.Α.), αλλά και 2.700 εργαζόμενοι απολυμένοι, ...υπερκαλύπτοντας τη νόρμα της τρόικα για τον Ιούνη (2000 ζητούσαν, αλλά έπεται συνέχεια 15000 μέχρι το τέλος του '13...). Δεν περίμεναν το βροντερό ΟΧΙ των εργαζόμενων, όχι μόνο της ΕΡΤ αλλά και των ΜΜΕ, το λαϊκό ξεσηκωμό κι αλληλεγγύη, το εργατικό-απεργιακό ποτάμι στις 13/6, τις σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ των άλλων χωρών.

Όλοι-όλες καθημερινά στα κτίρια της ΕΡΤ, περιφρουρούμε τις καταλήψεις για να μείνουν στον αέρα και δημόσια τα κανάλια, για να μη χάσουν τη δουλιά τους χιλιάδες, για να μην περάσει το πραξικόπημα κατά της δημόσιας Ρ/Τ, της ελευθερίας της ενημέρωσης, της δημοκρατίας.

ΒΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου