Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ! (με προσθήκες)

Η δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο είναι περιουσία του εργαζόμενου λαού. Το δικαίωμα στην ενημέρωση στις δημόσιες συχνότητες δεν μπορεί να απαλλοτριωθεί.

Η προσπάθεια της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει τις δημόσιες συχνότητες και να τις μετατρέψει σε καθαρό προπαγανδιστικό μηχανισμό (δεν της φθάνουν τα κανάλια των εργολάβων MEGA, SKY και δε συμμαζεύεται) θα σπάσει τα μούτρα της στην αντίσταση των 2700 απολυμένων εργαζόμενων κι όλου του λαού που με συγκεντρώσεις μαζικές σ' όλη την Ελλάδα όπου εκπέμπει η ΕΡΤ δείχνει την αποφασιστική συμπαράστασή του. Ο γκαιμπελικός Κεδίκογλου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο χυδαιότητας και ψευδολογίας στο μήνυμά του. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι άκρως επικίνδυνη και για τους εργαζόμενους και για τη δημοκρατία και πρέπει να ανατραπεί.

Από τη ΓΕΝΟΒΑ μόλις μάθαμε τα καθέκαστα κινηθήκαμε άμεσα να βγεί ψήφισμα από το ΔΣ του σωματείου ΙΝΤΡΑΚΟΜ για την ΕΡΤ αλλά κι από το ΕΚΑ. Επίσης από τη ΓΕΝΟΒΑ βρεθήκαμε αρκετοί το απόγευμα  στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής μαζί με χιλιάδες άλλους συμπαραστάτες.που διαρκώς πύκνωναν αργά το βράδυ ιδιαίτερα όταν έκλεισαν το σήμα της ΕΡΤ κεντρικά. Ο Β. Συλαϊδής (σαν μέλος του ΔΣ σε ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΕΚΑ) μίλησε στη μικροφωνική στο προαύλιο - ανοιχτή συνέλευση αλλά και από το ραδιοθάλαμο στον αέρα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ σε εθνικό δίκτυο λίγες ώρες πριν σιγήσει.

Η διαδήλωση συνεχίζεται με τον λαό και όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις και δεν θα τελειώσει, όσο κι η κατάληψη στα κτίρια τη ΕΡΤ από τους εργαζόμενους με κάθε προσπάθεια να εκπέμψουν με συνδρομή κάποιων καναλιών (ανάμεσά τους κι ο 902 του ΚΚΕ προς τιμήν του  μέχρι να τον σιγήσουν), αλλά και ιντερνετικά.. Ξεφτίλα στο Σαμαρά  που βρέθηκε να τον στηρίζει σήμερα η Χρυσή Αυγή...

Και μια ύστερη σκέψη για την απεργία που κήρυξαν οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί στους ιδιωτικούς σταθμούς εκτός απ' αυτούς που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα που βγάζουν οι (απολυμένοι) εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (π.χ. 902, στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ΖΟΥΓΚΛΑ κλπ.). Ακούγεται και γράφεται ότι δεν είναι σωστό να μην υπάρχει ενημέρωση για τόσο ζωτικά θέματα, ας έβγαιναν με ενημέρωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, για την κατάληψη και πρόγραμμα που βγάζουν οι εργαζόμενοι. Ιδιαίτερα για τις γιαγιές και παπούδες που δεν έχουν internet... Βλέπουμε όμως πως ελάχιστοι σταθμοί βγαίνουν με πρόγραμμα που στηρίζει την απεργία. Ton 902 που αναμετέδωσε το πρόγραμμα από ΕΡΤ τον γείωσαν σχεδόν αμέσως από την ψηφιακή πλατφόρμα "DIGEA". Αν πάλι έβγαιναν Τρέμη, Πρετεντέρης, Κοσιώνη, Παπαχελάς, Μπάμπης και Σια, καταλαβαίνετε την "ενημέρωση"... Τάχουμε δει και τις μέρες των πανεργατικών απεργιών...

Είναι ευθύνη του καθενός μας να παλεύουμε για την ελεύθερη κι αντικειμενική ενημέρωση, ας δούμε πως να ενημερώνουμε και τους δικούς μας παπούδες... Αυτοί τουλάχιστον δικαιολογημένα δεν ξεκολάνε από τον καναπέ...

Με προβλήματα και διακοπές, το πρόγραμμα που βγάζουν οι εργαζόμενοι από την ΕΡΤ βγαίνει διαδικτυακά από το:
 http://www.zougla.gr/zouglatv
Γίνεται "μάχη" και στο ΝΥΜΑ από ΟΤΕτζήδες για το σήμα της ΕΡΤ, αλλά το έχουν κόψει απ' αλλού.

Παίζει να βγεί αύριο πανεργατική από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σαν παράταξη που συμμετέχουμε στο ΕΚΑ θα προτείνουμε απόψε κατά τη συγκρότηση του νέου προεδρείου να πάρει το ΕΚΑ απεργιακές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ.
Θα ενημερώσουμε όταν προκύψει κατι σχετικά.


Συνάδελφοι, έχουμε ένα πόλεμο που μας κήρυξαν, δεν υπάρχει χώρος για ουδέτερους... ή για μεμψιμοιρία. Η τύχη της ΕΡΤ και των εργαζόμενων εκεί ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΠΟΨΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΕΡΤ (ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣ/ΚΗ, ΠΑΤΡΑ κλπ.)!  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ (το αναγνωρίζει πια και το ΔΝΤ)

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου