Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20/6 ΨΗΦΙΖΟΥΚΜΕ ΓΕΝΟΒΑ!

Αύριο Πέμπτη ψηφίζουμε όλοι στις εκλογές του Σωματείου.

Έχουμε μαζί την αστυνομική ταυτότητα και για να ψηφίσουμε για ΠΟΕΜ και ΕΚΑ και το βιβλιάριο ασθενείας (μπορεί ο δικαστικός αντιπρ. να δεχθεί και υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά καλύτερα έχουμε το βιβλιάριο). Μη χαρίζουμε ψήφο και ΔΣ αλλά και για ΠΟΕΜ και για ΕΚΑ!

Στηρίζουμε ΓΕΝΟΒΑ για ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ Σωματείο στους αγώνες που έρχονται απέναντι στην εργοδοσία που με τα "χέρια λυμένα" με το νομικο πλαίσιο - καρμανιόλα που ψήφισαν και συνεχίζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις θα δοκιμάσει τις αντιστάσεις μας. Οδηγός μας οι 2 48ωρες του 2011 κι ιδίως η 20ήμερη απεργία στο DEFENSE το 2012.

Οι συλλογικές συμβάσεις έχουν σαρωθεί νομικά, αλλά εμείς παλεύουμε να αποκαταστήσουμε τους μισθούς και παροχές στα επίπεδα του 2010 για όλους μας και για τους νεοπροσλαμβανόμενους σύμφωνα με τις (καταργημένες δικτατορικά) συμβάσεις κι όχι αμοιβές - αντίδωρα που απειλού όλους μας σε μια πτώση - περιδίνηση χωρίς πάτο, δηλ. προγραμματισμένη καταστροφή. Στηρίζουμε ιδιαίτερα τα τμήματα που δέχτηκαν τις σκληρότερες μειώσεις, οι φύλακες ήταν οι πρώτοι που τους γκρέμισαν τους μισθούς σπάζοντας τις παλιές συμβάσεις εδώ κι 1 χρόνο και πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η αδικία (προτείναμε και στηρίξαμε από τότε γενική κινητοποίηση ξεκινώντας με στάση εργασίας προειδοποιώντας ότι έρχεται το σπάσιμο των συμβάσεων για όλους, όπως έγινε μετά 7 μήνες). Δίνουμε μάχη για καμιά απόλυση συναδέλφου.

Διεκδικούμε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση που να κατοχυρώνει τα παραπάνω.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε τους συλλογικούς αγώνες κεντρικά τόσο στον κλάδο (Μέταλλο αλλά και τηλεπικοινωνίες) όσο και στις πανεργατικές, μαχητικά κι ενωτικά. Τα προβλήματα είναι κοινά, μόνο το ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο όλων των εργαζόμενων μπορεί να τα αντιμετωπίσει (κι απατηλή θεωρία των "κοινωνικών εταίρων" (αλά Παναγόπουλοι) ή ο σεχταρισμός των "καθαρών", "ταξικών" συνδικάτων (αλά ΠΑΜΕ). Με ένα τέτοιο ενιαίο μέτωπο ρήξης και ανατροπής με την εργοδοτική και κυβερνητική-μνημονιακή επίθεση κι αυθαιρεσία μπορούμε να νικήσουμε.

Για απόψε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βάζουν πανεργατικό Συλλαλλητήριο 6μμ έξω από την ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή ενάντια στο κλείσιμο και τις απολύσεις (που θα χτυπήσουν στη συνέχεια νοσοκομεία, σχολεία κλπ.). Θα είμαστε όλοι απαιτώντας Γενική Πολιτική Απεργία ενάντια στις χουντικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης (με μόνο συμπαραστάτη ...τη Χρυσή Αυγή!) και τη διπλοπρόσωπη τακτική των Βενιζελοκουβέληδων που αν και διαφωνούν και καταγγέλουν, στηρίζουν όμως το Σαμαρά σε ένα κεφαλαιώδες θέμα δημοκρατίας και συνταγματικότητας όπως το χαρακτηρίζουν. Ο αγώνας για μια ΕΡΤ ανοιχτή, ζωντανή, με τους εργαζόμενους με δική τους ευθύνη να βγάζουν το καλύτερο πορόγραμμα που έχουμε γνωρίσει, δείγμα του τι μπορεί να σημαίνει ο εργατικός έλεγχος. Κάθε μέρα όλοι στην ΕΡΤ, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων.

Ακόμη σήμερα στην ΕΡΤ (στο προαύλιο) το εικαστικό δρώμενο από Μεξικάνικη ομάδα:

XIPE-TΟTEC - Recognizing the body through the body
                                                         (Αναγνωρίζοντας το σώμα μέσα από το σώμα)


ΒΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου