Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ 18/6

Και μετά τη συνάντηση των 3 αρχηγών και τη συμφωνία-διαφωνία τους παράλληλα με το χρησμό της Πυθίας - απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ένας δρόμος υπάρχει για να μείνει η ΕΡΤ ανοιχτή ουσιαστικά, με τους εργαζόμενούς της στη δουλιά της ενημέρωσης και πολιτισμού όπως με τόσο εντυπωσιακό τρόπο ζήσαμε 1 βδομάδα τώρα, με όλα τα εμπόδια στην αναμετάδοση , (κι όχι να εκπέμψουν οι συχνότητες π.χ. με φαντάρους από την Κατεχάκη, από την παλιά ΥΕΝΕΔ), δημόσια και με φωνή ανεξάρτητη από την εκάστοτε εξουσία:
Αγώνας συνεχής, ανυποχώρητος, συνέχιση της εκπομπής του καλύτερου προγράμματος, με ευθύνη των ίδιων των εργαζόμενων, που έχουμε δει ανέκαθεν, συνεχής συμπαράσταση, παρουσία, εμψύχωση από τον κόσμο, απεργιακή στήριξη από τους άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα.
Η μεγάλη κινητοποίηση από τους εργαζόμενους και τον κόσμο ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια και θα είχε ξαποστείλει και την κυβέρνηση Σαμαρά, αν δεν είχε κινητοποιηθεί ο παράγοντας των "συμμάχων και εταίρων" (Μέρκελ, Σόιμπλε, Στέητ Ντιπάρτμεντ κ.ά.), αμαζί με τους εργολάβους των ΜΜΕ (που είδαν το Χριστό φαντάρο αυτές τις μέρες) να τη στυλώσουν στα πόδια. Αυτά για την ποιότητα της "δημοκρατίας" μας, ιδιαίτερα σε καιρούς μνημονίων, αλλά εδώ ισχύει κι η επιταγή του άρθρου 120 (παλιό 1-1-4): η ευθύνη ανήκει σε μας τους ίδιους ατομικά και συλλογικά. Φάνηκε καθαρά αυτές τις μέρες ότι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή τη λαίλαπα και τη σημερινή κυβέρνηση - ανδρείκελο, χρειάζεται μαζική δράση με ενιαίο μέτωπο ρήξης κι ανατροπής.

ΒΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου